Geschiedenis

1986: De familie Meuser koopt een kleine sta-op stoelen fabrikant, Pride Health Care Inc. in Pittston, Pennsylvania, waarbij de familie Kretchik gedeeltelijk eigenaar blijft. Het bedrijf ging zich focussen op het verbeteren van de stijl en werking van de sta-op stoelen.
1992: Pride begeeft zich in de wereld van de scootmobielen met de productie van de populaire Shuttle scooter. Pride scootmobielen biedt stijlvolle modellen met opties en accessoires om aan de veelzijdige behoeften van de consument te voldoen.
1996: Pride introduceert de Jazzy scooter en biedt met de gepatenteerde "mid-wheel" drive ongeëvenaarde manoeuvreerbaarheid.
1998: Pride breidt uit naar het buitenland met fillialen in Canada, het Verenigd Koninkrijk, Nederland, en later Australië.
2000: Quantum Rehab wordt opgericht. Quantum is een divisie van Pride Mobility dat zich richt op het ontwikkelen en produceren van complexe rehabilitatietechnologie.
2002: Pride ontwikkelt Synergy cushions & backs, het druk-verlagingssysteem dat in de gehele industrie populair is geworden.
2004: Als wereldwijde leider in scootmobielen revolutioneerde Pride de industrie met de Go-Go, een ultra compacte, lichtgewicht scootmobiel die makkelijk uit elkaar te halen is.
2005:Pride lanceert Pride Lifts & Ramps, een divisie die zich uitsluitend bezig houdt met liftsystemen voor voertuigen. Deze systemen maken het makkelijk en snel om de Pride producten overal mee naar toe te nemen.
2006: Pride viert haar 20ste verjaardag en werkt hard om ervoor te zorgen dat elke Amerikaan die een mobiliteitsproduct nodig heeft, deze ook kan krijgen.
2007: Pride blijft investeren in de ontwikkeling van nieuwe producten en komt met de Victory lijn en de Quantum Q6 Edge.
2011: Pride verwerft en ontwikkeld de Kids Up lijn.
2013: Pride gaat een partnership aan met Serta, en samen introduceren ze de Serta Perfect Lift Chair. Met haar Cool Action Gel memory foam is het de meest luxueuze sta op stoel ooit ontworpen.
2014: Pride lanceert de Sport Rider en de Pursuit Sport 36 Volt.